mandag 3. juli 2017

Appelsin-vinaigrette (dressing)



Denne appelsin-vinaigretten - eller dressingen - lagde jeg første gang til en sommerlig salat med nektariner og appelsiner. Og siden har jeg laget den mange ganger. Vinaigretten er så enkel, allsidig og god at den fortjener et eget blogginnlegg, synes jeg.

Bare husk at vinaigretten ikke blir bedre enn de råvarene som er i den! Så bruk en appelsinjuice som du synes er god på smak, gjerne ferskpresset og/eller økologisk.

Oppskriften under holder til en salat til 4-8 personer.


Du trenger følgende til en porsjon (2 dl):

1 dl god appelsinjuice
1/2 dl eplecidereddik
1/2 dl extra virgin olivenolje
Himalayasalt
Svart pepper

Bland sammen alle ingrediensene. 

Du kan med fordel bruke et glass eller målebeger med tett lokk, og riste noen få sekunder. Da er det bare å helle vinaigretten over salaten før servering. Rist på glasset på nytt om den blir stående litt før servering, da ingrediensene skiller seg lett på grunn av oljen.   

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar