mandag 20. august 2012

Tom kha gai (thailandsk suppe med kokosmelk og kylling)



Kylling, kokosmelk, galanga, rød karripasta, sitrongress... Her får du herlige thailandske smaker samlet i en suppeskål.

Nå fikk jeg ikke tak i fersk galanga, men galanga-pasta er ganske vanlig i asiatiske butikker. Bruk fersk om du får tak i det, da skjærer du av noen tynne skiver tilsvarende etpar teskjeer eller så. Ellers gjør du bare som meg og bruker den hermetiske varianten på glass.

Bruk en god kokosmelk - den økologiske fra Santa Maria er min favoritt


Følgende holder til tre personer:

5 dl kyllingkraft
1 boks kokosmelk
5-600 gr kyllingfilet
3 gulrøtter
1 sitrongress
1/2-1 rød chili
1 vårløk
2 ts galanga-pasta
2 ts red curry-pasta
1 ss thai fiskesaus
1 ss oystersaus
1/2 lime
En neve frisk koriander

Galanga-pasta

Kok opp kyllingkraft og kokosmelk i en romslig kasserolle, la det småkoke noen minutter på lav varme.

Imens kuttes kyllingfileten i passe skiver på tvers av muskelfibrene. Gulrøttene skrelles og kuttes i tynne staver (julienne).

Skrell av det ytterste laget på sitrongresset, del det i 3-4 biter og tilsett i kasserollen. Kutt chilien i ringer og tilsett. Tilsett galanga, rød karripasta, thai fiskesaus og oystersaus. Rør godt slik at alt løses opp og blandes.

Tilsett kyllingen, gulrøttene og saften av lime, og la det så vidt småkoke noen minutter til kyllingen er gjennomkokt. Rør forsiktig etpar ganger så kyllingen blir jevnt kokt.

Thailandsk vårløk - men vanlig vårløk funker like bra!

Imens kuttes vårløken i ringer, og tilsettes når kyllingen er akkurat gjennomkokt og kasserollen trekkes av platen.

Dryss over grovhakket koriander ved servering. Du kan gjerne servere ris ved siden av. Vel bekomme!


1 kommentar: