fredag 1. april 2016

Superlettvint jordbæriskrem - med bare to ingredienser



Iskrem kan lages på omstendelig vis - og på superlettvint vis.

Her har jeg laget jordbæriskrem ved hjelp av bare to ingredienser; kondensert melk og jordbærsyltetøy. Kondensert melk har en egen fylde og sødme som gjør den ypperlig som basis for iskrem. Syltetøy inneholder allerede endel sukker, så du trenger ikke tilsette noe ekstra til søtning. Syltetøyet bør ha god kvalitet, ettersom smaken blir veldig tydelig i iskremen. Personlig unngår jeg syltetøy som er tilsatt kunstige søtstoffer.

Jeg har brukt et økologisk jordbærsyltetøy som er kjøpt på Coop-butikkene (Änglamark), og som inneholder 50% bær. Dette syltetøyet er både prisgunstig og har god og ren smak. En stor fordel med økologisk syltetøy er at bærene ikke er sprøytemiddelbehandlet, noe som dessverre skjer i stor grad i konvensjonell jordbærdyrking, også i Norge. 



Du trenger følgende:

1 boks kondensert melk (Vikingmelk)
200 gr jordbærsyltetøy, av god kvalitet og gjerne økologisk

Bland kondensert melk og jordbærsyltetøy sammen, og sett kaldt.

Kjøres i iskremmaskin, følg instruksjonene for din maskin. Eller lag iskremen "manuelt", ved å sette bollen direkte i fryseren, for så å røre i den hvert 20. minutt til den er tilstrekkelig fryst.

Holdbar i fryser noen uker, i tett beholder med lokk. Tas opp 15-20 minutter før servering.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar