lørdag 27. desember 2014

Superlettvinte & skikkelig gode hasselnøttbrød



For litt siden fikk jeg servert et skikkelig godt hjemmelaget brød med hasselnøtter hos min søster. Nøtter i brød er jo både smakfullt, sunt og godt, og jeg ble inspirert til å lage et tilsvarende brød.

Jeg tok utgangspunkt i oppskriften på superlettvinte og kjempegode brød (med gresskarfrø, solsikkefrø og linfrø), som har vært favorittmalen for brødbakst her i heimen i det siste. Enkelt og forholdsvis raskt å tilberede. Jeg erstattet enkelt og greit frøene med hasselnøtter, og økte litt mengden mel.

Dette brødet passer ekstra godt i disse juletider, men er så klart smakfulle året rundt.
Takk for ideen, søster Åse:)

Tips: Vil du heller lage valnøttbrød, så bytter du bare hasselnøttene med valnøttkjerner.


Du trenger følgende til tre brød:

800 gr siktet hvetemel
800 gr grov sammalt hvete
1 pose tørrgjær
4 ts salt
200 gr hasselnøttkjerner
13 dl kaldt vann
5 ss extra virgin olivenolje

Smør til smøring av former

Varm vannet til ca 40 grader.

Bland sammen alle tørre ingredienser i en romslig bakebolle; siktet hvetemel, grov og fin sammalt hvete, havregryn, tørrgjær, salt og hasselnøttkjerner.

Tilsett passe varmt vann og extra virgin olivenolje, rør deigen godt sammen med sleiv til alt er blandet.

Tre brødformer smøres innvendig med smør. Fordel deigen i formene, og sett dem på rist i kald ovn på nest nederst rille, skru på 100 grader, og la dem stå i en time fra de settes inn. Skru deretter opp til 200 grader, og la dem stå i ca 40 minutter til, til de er godt gyldne på overflaten.

Hvelv brødene over på rist for avkjøling. 

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar