lørdag 15. februar 2014

Vinter - høysesong for reker!


Treåringen med en neve reker... 

De fleste forbinder reker med sommer og sol. Ingenting galt med det, men det er faktisk nå på vinteren de er på sitt aller beste! Det kalde & næringsrike havet, samt gytingen, gjør at rekene er helt suverene på både smak og konsistens på denne tiden av året. Så hvorfor ikke utnytte dette og ha et reke-gilde eller to eller tre før vinteren er omme?

I dag hadde vi ferske reker til lørdagskos. De ble servert sammen med safranmajones, en enkel guacamole, hjemmebakt urtebrød og sitron. Lettvint, men veldig godt.

Jeg har laget en guacamole med relativt få ingredienser, rett og slett fordi avocado passer godt til reker, men jeg vil ikke lage den for "komplisert" i smaken, derfor dropper jeg blant annet løk og tomat. Her er hva jeg brukte:

Oppskrift på enkel guacamole:
1 godt moden avocado
1/2 lime
1 hvitløksfedd
1 ss lettrømme
Salt
(pepper)

Avocado-kjøttet tas ut av skallet og moses med gaffel. Tilsett saften av lime, og rør sammen. Tilsett knust hvitløksfedd og lettrømme, og smak til med salt og eventuelt pepper. Bland godt sammen, og server.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar