mandag 24. februar 2014

Aromasopp-suppe



Fyldige, kremede soppsupper er helt klart blant suppefavorittene mine. Egentlig synes jeg soppsuppe først og fremst er høstmat, siden høsten jo er høysesong for sopp. Men det smaker jammen godt på hustrige februardager også. 

Med en dæsj extra virgin olivenolje ved servering samt godt brød til, så har du et enkelt, varmende og velsmakende måltid.


Du trenger følgende til 3-4 personer:

800 gr aromasopp
50 gr smør
Olje til steking
1 løk
3-4 ss soyasaus
1 liter kaldt vann
2 terninger kjøttbuljong (grønnsaksbuljong for vegetarisk suppe)
3 dl kremfløte
1 ts timian
1 ts rosmarin
Salt
Pepper

Extra virgin olivenolje ved servering

Aromasopp børstes fri for eventuelle jordrester, og kuttes i grove biter. Løken hakkes i ca 1 cm terninger.

Smelt smør i en romslig gryte på høy varme, og tilsett soppen samt godt med olje (4-6 ss). Rør jevnlig med sleiv, og la soppen steke noen minutter. Den kan fint brunes, men skal ikke svis. 

Når soppen begynner å "klappe sammen" og væsken trekker ut, tilsettes den hakkede løken og soyasaus. La steke noen minutter til, til løken blir blank, juster eventuelt ned varmen litt.

Tilsett kjøttkraft, timian og rosmarin, legg på lokk, og juster eventuelt varmen så det koker moderat. La koke ca fem minutter.

Suppen jevnes med stavmikser eller blender. Spe med kremfløte og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med en dæsj extra virgin olivenolje og med godt brød til. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar