søndag 3. mars 2013

Sunne & gode bananmuffins med sjokolade & kanel



Ideen til disse herlige bananmuffinsene med sjokolade og kanel fant jeg på arla.dk. Jeg har gjort dem ekstra sunne ved å erstatte noe av melet med grovt mel, samt å kutte ned på sukkeret, siden både sjokoladen og bananene bidrar med sødme. 

Nyt dem med god samvittighet når de er rykende ferske, enten til en god kopp kaffe eller te, eller som niste når vårsola lokker deg ut på tur. Ja, og snart er det påske - da er disse gode å pakke med seg i sekken. Men de er veldig gode når de serveres godt lunkne med vaniljeis til...

Tips: Muffinsene kan fint fryses. Tines på 160-180 grader i 10-15 minutter.


Du trenger følgende til 18-20 muffins:

3 egg
100 gr rørsukker
2 ts vaniljesukker

200 gr siktet hvetemel
100 gr fin sammalt hvete
3 ts bakepulver
2 ts malt kanel

175 gr smør
3 modne bananer
100 gr mørk sjokolade

Egg, rørsukker og vaniljesukker piskes hvitt.

Bland sammen siktet og sammalt hvete, bakepulver og kanel. 

Smøret smeltes på lav varme, og trekkes så til side. Bananene moses (gjerne litt grovt) med gaffel. Rør det smeltede smøret inn i de moste bananene.

Rør inn melblandingen i de piskede eggene, og tilsett deretter smør-/bananblandingen. Grovhakk sjokoladen, og vend den inn i muffinsrøren.

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Fordel røren i muffinsformer, fyll dem ca 3/4 fulle (litt under kanten).

Stekes i 15-20 minutter, til de er lett gyldne.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar