tirsdag 20. november 2012

Kremet høstsuppe med hjortestek, aromasopp og rotgrønnsaker



Etter hvert som høstmørket siger på, gjelder det å kompensere med gode søndagsmiddager. Det er høysesong for vilt, og jeg pleier som regel å kjøpe mer kjøtt enn vi trenger til én middag. Det som blir til overs blir brukt til en god gryte eller suppe.

Denne gang var det hjortestek vi hadde til overs, samt aromasopp, rotgrønnsaker og en god skvett kremfløte. Slikt blir det fyldig & god suppe av gitt - eller gryte om du vil.


Du trenger følgende til fire personer:

200 gr poteter
2 ss smør
2 ss olje til steking
250 gr aromasopp (eller annen sopp etter ønske)
200 gr gulrøtter
200 gr pastinakk
1 løk
1 beger kremost naturell (125 gr)
1-2 dl kremfløte (evt matfløte for lettere variant)
Ca 300 gr hjortestek (eller reinsdyrstek)
5 dl viltbuljong (evt kjøttbuljong)
1 ts timian
1 ts rosmarin
Salt
Pepper

Ved servering:
Tyttebærsyltetøy
Basilikumolje (evt extra virgin olivenolje)

Poteter med tynt, fint skall trenger ikke skrelles. Kutt dem i ca 1 cm terninger, aromasoppen likeså.

Ha smør og olje i en romslig gryte på god varme, og ha i potetene og soppen. Rør av og til så de ikke svis.

Imens skrelles gulrøtter, pastinakk og løk, og kuttes i terninger. Tilsett i gryten etter hvert som de er kuttet opp, juster ned varmen litt. Stek videre noen minutter, rør av og til.

Tilsett kremost og fløte, og rør til kremosten har løst seg opp. Tilsett så viltbuljong, timian og rosmarin, og la det småkoke under lokk i 10-15 minutter, til grønnsakene er godt møre. Smak til med salt og pepper.

Server med tyttebærsyltetøy og basilikumolje, gjerne med godt brød til. Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar