mandag 6. august 2012

Snaddergodt og sunt strø til supper og salater



I dag er det mandag og suppedag hos oss. Det er få ting som overgår en smakfull hjemmelaget suppe som toppes med deilig garnityr og en dæsj god olivenolje.

Solsikke- og gresskarfrø får en herlig god nøtteaktig smak når de ristes i tørr stekepanne til de er fint og godt gyldne. I dag var dette garnityr på hjemmelaget blomkålsuppe - litt annerledes, men snaddergodt var det. Og utrolig raskt og enkelt å lage!

Oppskrift på blomkålsuppen finner du her

Jeg har også laget en søtlig variant av strøet: Snaddergodt & sunt strø til desserter og iskrem


Basisoppskrift - lag større porsjon etter behov:

2 ss solsikkefrø
2 ss gresskarfrø
En fingerklype salt

Ha solsikkefrø, gresskarfrø og litt salt i en tørr stekepanne på relativt sterk varme. Rist jevnlig på stekepannen eller rør med sleiv, til frøene er fint og godt gyldne.

Ha over i en skål for avkjøling.

Oppbevares på glass eller boks med tett lokk.

Brukes som garnityr på supper og salater, eventuelt på kjøtt, fisk og grønnsaker. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar