søndag 18. desember 2011

Ristede mandler med touch av søtt & salt



Jeg har laget ristede mandler til jul, et litt sunnere alternativ til brente mandler. Kjapt gjort er det også. Det smaker kjempegodt med en touch av søtt og salt, og er forøvrig sunn og god snacks året rundt. Og ikke minst en fin gave å gi bort.

Du kan også bruke hasselnøtter eller andre nøtter, eventuelt blande ulike typer nøtter. For eksempel smaker det veldig godt med mandler og hasselnøtter sammen. Det viktigste er at nøttene er ubehandlede (verken ristet i olje eller saltet).

Jeg lagde denne ladningen i to omganger, så stekepannen ikke ble så full.


Her har jeg brukt følgende:

400 gr mandler (evt andre nøtter eller blanding)
4 ss rørsukker
En fingeklype salt


Ha mandlene i tørr stekepanne på middels sterk varme, og strø et tynt lag rørsukker over. Ristes noen minutter så sukkeret smelter og fester seg til mandlene, rør jevnlig, de skal brunes men ikke bli svidd. Strø over litt salt mot slutten av steketiden.

Ha mandlene utover et stykke matpapir for avkjøling. Når de er avkjølt skilles mandlene fra hverandre hvis de har klistret seg sammen.

Oppbevares på tett glass. Vel bekomme - og nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar