søndag 27. november 2011

Sunne & gode havrekjeks

Nystekte, sprø havrekjeks med brunost på - mmm... Enkle og kjappe å bake, og går rett hjem hos store og små!

Jeg har prøvd meg litt frem og tilbake, og har landet på denne oppskriften som jeg ble godt fornøyd med. Jeg bruker lite sukker (som vanlig), ekte meierismør i stedet for margarin (selvfølgelig), og litt hjortetakksalt gir ekstra sprø kjeks (innertier).



Denne oppskriften gir ca 30 kjeks:

75 gr meierismør
1,5 dl melk
3 dl havregryn
1 dl fin sammalt hvete + etpar dl til utbaking
1/2 ts bakepulver
En knapp ts hjortetakksalt
1/4 st salt
2 ts brunt rørsukker

Smelt meierismør i en kjele, tilsett melk, bland og sett til side.

Bland havregryn, fin sammalt hvete, bakepulver, hjortetakksalt, salt og sukker i en bakebolle.

Hell den tempererte melken over, bland godt og la stå i ca 15 minutter så havregrynene og melet får svelle.

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Tilsett mer sammalt hvete i deigen til den blir smidig og ikke klissete å bake ut. Del gjerne deigen i mindre emner, så blir det enklere å jobbe med den. Bak ut deigen med kjevle til 2 mm tykkelse, dryss gjerne litt sammalt hvete på og under leiven ved behov, og stikk ut kjeks med en rund form eller et kjøkkenglass.

Legg emnene over på smurt bakeplate med en tynn stekespade, trykk dem gjerne litt flate med stekespaden dersom de har "trukket" seg litt sammen og blitt for tykke. Stekes i ca 10 minutter til de er lett gyldne.

Legg kjeksene over på rist for avkjøling. Spis dem som de er, eller med ost eller annet godt pålegg på. Vel bekomme!


2 kommentarer:

  1. Hei!
    Prøvde denne oppskriften men la til litt kokus. De ble kjempegode takk for oppskrift. Snuppa mi på 4 år likte dem også;););).

    SvarSlett
  2. Så hyggelig å høre! Vil tro det smakte godt med litt kokos i også - god idé :-)

    SvarSlett